تأثیر استرس روی بدن خانم ها خطر ابتلا به بیماری ها رو بالا میبره! خوبه که ما خانم ها در مورد تأثیرات طولانی مدت داشتن یه زندگی پراسترس بدونیم. در این مقاله می خونید که:
لیلیت مد یک مجله و فروشگاه اینترنتی مخصوص خانم هاست. ما در مجله لیلیت مد در 4 دسته بندی زیبایی، مد و فشن، سبک زندگی و خانه داری مخصوص خانم ها مطلب می نویسیم. با کلیک روی هر دسته میتونید به مطالب این دسته دسترسی پیدا کنید. این مقاله در دسته زیبایی سبک زندگی لیلیت مد قرار داره.
اگه تا حالا استرس داشتید (کیه که تا حالا نداشته؟)، میدونید که تحت فشار بودن میتونه رو بدنتون تأثیر بذاره، حالا یا با ایجاد سردرد، گرفتگی عضلات یا تپش قلب شدید. ممکنه احساس کنید بی حوصله اید؛ برای شکلات له له میزنید و یا اشتهاتون رو از دست دادید.
خبر خوب درباره تأثیر استرس روی بدن خانم ها
همه استرسها بد نیستند و هورمونی که بدن در واکنش به استرس تولید میکنه به خودی خود در بدن وجود نداره. زمانیکه با چالشهایی مثل بیدار شدن از خواب، گیر کردن در ترافیک یا سوپرایز تولد روبرو میشید، سطح ایجاد این هورمون در بدن متغیره.
با انجام کارای کوچیک مثل نفس عمیق، پیادهروی، گوش دادن به یک برنامه مدیتیشن یا حتی گرفتن یه اسپینر بچه، میشه استرس رو کنترل کرد تا بتونید با حالی آروم از هر چی که بهتون استرس میده دوری کنید. هر کدوم از این استراتژیها میتونه ذهن ما رو منحرف کنه و باعث جلوگیری از افزایش فشار خون و تپش قلب بشه تا با این روش ها تأثیر استرس روی بدن خانم ها به هیجان مثبت تبدیل بشه.
تأثیر استرس روی بدن خانم ها در کوتاه مدت
بعضی وقت ها فکر می کنیم استرس کوتاه مدت تأثیر عمیقی روی بدن نمی گذاره. اما ما خانم ها باید بدونیم که تأثیر استرس روی بدن خانم ها حتی در کوتاه مدت هم عمیقه و میتونه به قلب ما آسیب بزنه. وقتی استرس دارید، تپش قلبتون بالا میره و فشار خونتون هم بیشتر میشه. بیشتر مردم میتونند از پس این تغییرات فیزیولوژیکی بربیاند. جنیفر هیت، متخصص قلب و عروق و مدیر مرکز بهداشت قلب و عروق زنان در نیویورک میگه: “کورتیزول وقتی ترشح میشه که استرس داشته باشید، اما سطح این هورمون باید پایین بیاد.” مرکز پزشکی دانشگاه ایروینگ در شهر نیویورک.
اما حتی اگه استرس کوتاه مدتی رو تجربه می کنید، میتونه تأثیر عمیقی رو قلبتون بذاره. بیماری کاردیومیوپاتی که بهش سندرم قلب شکسته هم میگن، ضعف بطن چپ قلبه (محفظه اصلی پمپاژ اون) که معمولاً ناشی از فشار روحی یا جسمی شدیده.
اگرچه این وضعیت به طور کلی نادره، اما 90 درصد موارد واسه خانم ها پیش میاد.
آیا تست استرس تأثیر استرس روی بدن خانم ها رو نشون میده؟!!
می خواید بدونید تأثیر استرس روی بدن خانم ها چطوره؟ یک تست استرس، میزان استرس زندگیتون رو اندازه نمیگیره، منتهی میزان فشار روی قلبتون رو میسنجه، یا به عبارت بهتر میزان سختی قلبتون رو نشون میده و اینکه چه شکلی به نظر میرسه وقتی تو یک سراشیبی تند روی تردمیل راه میرید. دکتر هایت میگه: “افراد معمولاً وقتی که چندین فاکتور خطر برای بیماری قلبی داشته باشند یا علایم خاصی مثل درد قفسهسینه یا تپش قلب داشته باشند، تست استرس میدهند.”
“اساساً، میخواهیم ببینیم چه اتفاقی واسه قلب میفته وقتی که تقاضای بیشتری برای اکسیژن وجود داره،: وقتی فشار خون و جریان خون بالا میره. اونوقته که میتونید ببینید انسدادی وجود داره که جریان خون رگها رو مسدود کنه و اینکه به درمان نیاز داره یا نه.
تأثیر استرس روی بدن خانم ها در طولانی مدت
تأثیر استرس روی بدن خانم ها در طولانی مدت – نوعی که ماهها یا سالها ادامه داره – بیشتر از عوامل استرسزای کوتاه مدت منجر به بیماری جدی میشه.
آلکا گوپتا، دکترای پزشکی، مدیر برنامه سلامت و رفاه یکپارچه در مرکز پزشکی نیویورک/ پروتستان در شهر نیویورک میگه: “هورمونهای استرس کورتیزول، آدرنالین و اپینفرین روی بیشتر قسمتهای بدن تأثیر میذاره و در خواب اختلال ایجاد میکنه؛ خطر سکته، فشار خون بالا و بیماریهای قلبی و ایجاد افسردگی و اضطراب رو بیشتر میکنه.” اینجا با هم مرور می کنیم که تأثیر استرس روی بدن خانم ها به چه بخش هایی از بدن بیشتر آسیب میزنه:
1. استرس باعث التهاب می شود
- اولین تأثیر استرس روی بدن خانم ها
مطالعات نشون داده، استرس مزمن با افزایش التهاب بدن ارتباط داره. دکتر گوپتا میگه: “یکی از اقدامات پیشنهادی استرس، ایجاد التهاب در بدنه که تصور میشه زمینهساز خیلی از بیماریها از جمله بیماریهای قلبی، دیابت، اختلالات خود ایمنی مثل مولتیپل اسکلروزیس و حتی درد باشه.”
یک مقصر احتمالی: به نظر میرسه استرس مزمن با افزایش سیتوکینهای پیش التهاب مرتبطه، (سیتوکین ها نوعی سلول ایمنیه که به طور عادی وقتی بدن به عفونت میکنه بخشی از سیستم دفاعی بدن رو تشکیل میده).
میشل داست، دکترای پزشکی، استادیار دانشکده پزشکی هاروارد میگه: “افرادی که شرایط خود ایمنی دارن، در جایی که سیستم ایمنی به بدن حمله میکنه، تمایل بیشتری به این سیتوکینها دارند.” خبر خوب اینِ که ثابت شده تکنیکهای کنترل استرس مثل مدیتیشن اثرات ضد التهابی دارند و باعث کاهش سیتوکینها در بدن می شوند.
2. استرس روی دستگاه گوارش تأثیر می گذارد
- دومین تأثیر استرس روی بدن خانم ها
دکتر داست میگه: “دستگاه گوارش مملو از پایانههای عصبی و سلولهای ایمنیه که همشون تحت تأثیر هورمونهای استرس قرار دارند.” در نتیجه، استرس میتونه باعث ریفلاکس اسید و تشدید علائم سندرم روده تحریک پذیر و بیماری التهابی روده هم بشه.
3. استرس سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کند
- سومین تأثیر استرس روی بدن خانم ها
چندتا از مطالعات نشون میده که استرس از ایمنی بدن کم میکنه، به همین دلیله که شما ممکنه بعد از یک زمان پرتنش در مدرسه یا محل کارتون، درست در اولین روز زمستون حس می کنید دارید سرما میخورید. دکتر داست میگه: “بیماران مبتلا به اختلالات خود ایمنی بیشتر وقت ها میگویند در طول حوادث استرسزا یا بعد از اون دچار گر گرفتگی می شوند، یا می گویند که وضعیت بیماریشون بعد از یک اتفاق استرسزای خاص شروع شده.”
4. استرس می تواند در مغز اختلال ایجاد کند
- چهارمین تأثیر استرس روی بدن خانم ها
هایت میگه: “اسکن مغزی افراد مبتلا به اختلال استرس بعد از حادثه، فعالیت بیشتری در بادامه مغز نشون میده (بادامه مغز یک منطقه مغزی مرتبط با ترس و احساساته). اما حتی انواع استرسهای روزمره هم میتونند روی نحوه پردازش اطلاعات مغز تأثیر بگذارند.
گوپتا میگه: “ما در افراد مبتلا به استرس مزمن تغییرات مغزی واقعی ساختاری، عملکردی و ارتباط رو میبینیم.” همه اینها میتونه روی شناخت و توجه تأثیر بذاره، به همین دلیله که ممکنه زمان استرس تمرکز یا یادگیری چیزهای جدید برای شما سخت باشه.
5. استرس می تواند باعث شود احساس درد داشته باشید
- پنجمین تأثیر استرس روی بدن خانم ها
استرس باعث میشه که به درد بیشتر حساسیت نشون بدید. میتونه باعث درد ناشی از تنش عضلانی هم بشه. گوپتا میگه: “افراد استرسی تمایل دارند درد رو جور دیگه ای ببینند.”
سیستم خوابشون هم خوب نیست که این به اوضاع اصلاً کمک نمیکنه. هایت میگه: “خواب از نظر كمك به پیشگیری ابتلا به هر بیماری خیلی مهمه. خواب به راهاندازی مجدد سیستم ایمنی بدن کمک میکنه و از افسردگی، تحریکپذیری و خستگی جلوگیری میکنه.”
آیا تأثیر استرس روی بدن خانم ها باعث ایجاد سرطان و مردن میشه؟!!
گرچه سخته که استرس رو مستقیم به یه بیماری خاص ارتباط بدیم، اما دکتر داست میگه: ” میدونیم که استرس تو بیماری جدی نقش داره. چهل درصد از سرطانها با تغییر شیوه زندگی قابل پیشگیری هستند. از اونجایی که استرس احتمال سیگار کشیدن و خوردن بیش از حد غذا و اختلال در خواب راحت رو افزایش میده و اینکه ممکنه به طریقی باعث چاقی بشه، منصفانهست که بگیم بین استرس و بیماری رابطه مستقیمی وجود داره. ”
شاید تصادفی نباشه+ که بیشتر حملههای قلبی روز شنبه اتفاق میفته – پر استرسترین روز هفته.
لیلیت مد
لیلیت مد یک مجله و فروشگاه اینترنتی مخصوص خانم هاست. در لیلیت مد سه بخش اساسی داریم:
- مجله لیلیت مد: مجله لیلیت مد که در 4 دست زیبایی، مد و فشن، سبک زندگی و خانه داری مطالب مخصوص خانم ها رو در اون می تونید دنبال کنید.
- لیلیت شاپ: فروشگاه اینترنتی مخصوص خانم ها که تموم محصولاتی که در اون می بینید برای خانم هاست.
- سرزمین لیلیت: جایی برای عضو شدن شما خانم های ایرانیه. وقتی در سرزمین لیلیت عضو میشید یک پروفایل شخصی براتون ایجاد میشه به علاوه یک کیف پول که در اون مقداری پول وجود داره که باهاش میتونید از لیلیت شاپ هر چیزی که دوست دارید بخرید. اگه هنوز در این بخش عضو نشدید میتونید همینجا روی سرزمین لیلیت کلیک کنید و در اون عضو بشید. زندگی همیشه به کامتون باشه!
__________________
منبع:
https://www.everydayhealth.com/stress/guide/effects-on-body/